12. 11. 2010.

Preporučujem muziku

Ovo je spisak Albuma koje su mi u potpunosti zarobile pažnju, onda kada su do nje stigli (prvi su oni koje sam poslednje slušao):
Preporučite i vi meni nešto...

VA - Zamišljena kompilacija (srpska muzika 2011)
Dugo nisam smeo da kažem da slušam bilo šta domaće. A u poslednje vreme, otkrivam toliko novih, mladih i talentovanih - otkrivam toliko dobrih pesama da je to začućujuće, i zadivljujuće u ovo vreme svopšteg mračnjaštva. Moju zamišljenu kompilaciju za sada čine: Lejdi Lerdi - Ovo je Srbija; MC Sajsi - Roze tašnica; Zemlja gruva - Nisam znala da sam ovo htela; Leo Martin (Laura 200 remix) - Vreme je za ljubav.

Nelly Furtado - The Best of (+ special dueti: N.E.R.D. i K'Naan)
Iako je dugo prisutna, nisam obraćao posebnu pažnju. A onda sam, istražujući K'Naan-a, čuo njihov duet "Going Away" gde Nelly zvuči kao anđeo. Ovo mi je dalo dovoljno inspiracije da se više zainteresujem. I, otkrio sam odličnog umetnika! Ipak bih njen "Best of" malo skratio, (da se ubije određeni osećaj "smaranja") sveo na jedan disk, i dodao duete sa N.E.R.D.-om i pomenutim K'Naan-om, i uz pomoć njenih opštepoznatih svetskih hitova, ovo bi bio jedan fantastičan album!

K'naan - Troubadour (+ special Coca Cola FIFA Waving Flags edition)
Rap, hip hop, sa afričkim zvucima, nešto kao modernizovan Femi Kuti, ali sa srceparajućim socijalnim afričko izbegličkim temama. Obavezno dodati i Coca Cola remix, koja kada se uporedi sa originalom, daje pravi utisak: šta Koka Kola znači :)

Lily Allen - It's Not Me, It's You
Sa nekoliko opštepoznatih hitova, ovaj album je toliko zadovoljio svoju umetnički nadarenu autorku, da je ona rešila da se više ne bavi muzikom. Često mladalački isprazna, ova muzika će pogoditi vaša srca, ili vas vratiti u mladost (ako dopustite sebi da otvorite um).

DelaDap - Lisa Lisa (album)
Oni sebe nazivaju: "Urbani ciganski zvuk". To i jeste. Prepustite se ovoj muzici, iako će vam možda izgledati čudno, prevaziđeno, ili jednostavno: glupo. Dajte im još jednu šansu, i klijenti će vas uskoro pitati da im to snimite :)

VA - Sneakerz 5
Kompilacija (VA - various artists, razni izvođači) iz serije Sneakerz koja se bavi malo jačom elektro house muzikom. Broj 5 je izvanredan izbor, i savetujem da se pušta glasnije, idealno ako vam se prispava u kolima, jedino što onda morate obratiti pažnju na brzinu automobila, da ne odete preko 200 :)

VA - Music for our friends (Claude Challe and Jean-Marc Challe)
Dva diska, Chill i Party, sa laganim, odnosno dance ritmovima. Prepoznaćete mnogo poznatih melodija, sada u novom izdanju, ali čućete i mnogo novih. Autori su se potrudili da sakupe pesme koje imaju određeno geografsko poreklo, pa je tu i rumunska "Ciganizacija", divne britanske i američke evergreen pesmice ili zadivljujuće arapske melodije.

Metropolitan Jazz Affair - Birds of Spring
Savremeni džez. Ima sve muzičke odlike džeza, i sve ono što dobra produkcija donosi današnjoj muzici. Čak i ako ne volite džez, moći ćete ovo da "izdržite".

Нема коментара:

Постави коментар