12. 11. 2010.

O fiskalnim kasama i drugo

Fiskalna kasa? U redu. Nije baš obradovalo mnoge male trgovce kao novi izdatak, ali... ima logike.
Problem je nastao sa obaveznim pregledima, i baždarenjima, jer se tu odjednom stvorila cela flota povlašćenih firmi koje imaju "pravo i obavezu" da vam uzimaju pare... redovno... "po Zakonu".
Ali dobro, svelo se to na neki, koliko - toliko logičan proces.
E, onda je došao onaj nelogičan potez, GPRS!? Prvo jednokratni izdatak za opremu, pa zatim mesečna pretplatu na konekciju... i to sve .. ZAŠTA?
Ovo je bio trenutak kada sam konačno Mlađana Dinkića svrstao u pokvarenjake, jer sve ovo upućuje na njegov "procenat".. da li od opreme, ili od ove pretplate.. ili od oba... ali voleo bih da mi Mlađan, koji toliko brani ovaj namet, objasni ... čemu služi GPRS?
Zatim dolaze sledeće muke na našu inteligenciju: Kako su nam govorili: "Pod A, Porez - svi moraju da imaju fiskalne kase". Gle čuda... "Metro" ih nema... Gle čuda... naplata putarine ih nema... Gle čuda... neki parkinzi ih nemaju...
I onda šlag na tortu... kažu advokati: "To utiče na privatnost naših kliljenata" !? Oh, moj bože, ba zašto nam se igraju sa mozgovima... (Prijatelji advokati, svi mi koji prodajemo usluge imamo isti problem, i rešava se prilično jednostavno: "jedinična usluga, cena 1 dinar." Ako treba da naplatite 30.000 dinara, to se kuca kao 30.000 komada jediničnih usluga.. i eto.. niko ne dira vaše klijente, a vi imate fiskalne kase).
I znate šta se događa? "Sve životinje su jednake, ali su neke jednakije od drugih!" Neko je pametna svinja, a neko glupi konj. Njiiiihhhhaaa.

Нема коментара:

Постави коментар