13. 11. 2010.

O ELP pumpama

Smatram da su ELP pumpe simbol korumpiranosti društva!
(Simbol da je Vlast izgubila svaki kontakt sa realnošću je da u vreme "teške ekonomske krize, zbog koje svi moramo da trpimo" - prva sednica Skupštine na dnevnom redu ima povećanje poslaničkih plata, koje su i onako ogromne!. Ili to, da treba pomoći socijalno ugrožene državne radnike koje imaju manje od 80.000 dinara platu - a prosek u državi je 30.000. Ko je ovde lud?)
Ali, da se vratimo na ELP pumpe.
Jedna stvar je jasna.... pumpa izgrađena na novobeogradskoj strani posle mosta Gazela, je pravi saobraćajni zločin! Uglavljena između dva izlaza sa najprometnije saobraćajnice u celoj državi, kada imate samo nekoliko metara da se izdvojite, ili uđete sa pumpe... ko je to dozvolio taj je imao "hrabrosti". Taj je .... (vrtim glavom u neverici).
Ja često putujem Smederevo - Beograd. Pumpa u Leštanima na samoj raskrsnici kružnog i smederevskog puta... to je saobraćajni zločin, ali i zločin protiv čovečnosti. Raskrsnica "magistralnih" puteva koji su puni rupa, neobeleženi ni po sredini ni sa strane, neosvetljeni... ovuda voze samo oni koji dobro znaju put ili zalutali nesrećnici... i tu... BLISTA praznično osvetljena pumpa, sa kristalno ravnim asfaltom, kafićem, sendvičima, cenama goriva.... zablješti vas "svemirski brod" koji vas potpuno dezorjentiše, ne znate ni gde je put, ni gde treba da idete, ni šta je desno a šta levo.
Da li treba da kažemo da je dobar krivac za stanje razrovanog puta upravo građenje ovog velelepnog "simbola" prosperiteta?
Da li treba da se pitamo kako je ovo dozvoljeno? Nigde gde sam vozio (a vozio sam verujte mi dosta) nisam video pumpu na raskrsnici magistralnih puteva. A, kako, majku mu, oni uspeju ta imaju tako savršeno ravan obeležan asfalt, kako su doveli svu tu mehanizaciju i mašineriju, a niko ih nije uslovio da paze na put koji razaraju, ili da ih uslove da taj put poprave (ili ne daj bože da ga učine boljim nego što je bio)?
A onda čujem sledeću neproverenu informaciju. Znate za ovaj očaj od izgradnje "severnog" kraka autoputa. Koji ne može godinama da se završi na savršeno ravnom zemljištu. E, pa - čujem da su su ELP pumpe tamo uspešno završile, isto tako blješte, a sva mehanizacija je uslovljena da od njih kupuje gorivo (bože, pa oni su najbliži - logično). Kada visoke delegaije idu u posetu gradilištu, oni odsedaju baš na ELP pumpama. (logično).
Ko su ELP pumpe? Ko ima svoje prste tu? Shhh, ne pričaj... leteće glava.

Нема коментара:

Постави коментар